DJ Rush interjú

2015.03.09. - Apocalypto.fm

 

A következőkben DJ Rush–al beszélgetek szabadidőről, bulikban megélt élményekről, a rádiós munkásságáról és a közeledő M47 Classic Partyról.

Az elektronikus zenei életben, úgy gondolom, senkinek nem kell bemutatni téged. Hisz mint DJ-ként, mint producerként olyan sikereket értél el és olyan elismerést vívtál ki magadnak, akár a szakmán belül akár a közönség köreiben is, amit nagyon sokan megirigyelhetnek. Pályád során a legfőbb és legismertebb fesztiválokon és clubokban felléptél már.Ennek kapcsán felmerül bennem a kérdés, hogy mi volt számodra a legemlékezetesebb találkozás a közönséggel? Hol lépsz fel legszívesebben? Illetve miért azok a legemlékezetesebbek és legkedveltebbek?

Az évek folyamán nagyon sok és változatos tapasztalatot szereztem a közönségem felől, a tapasztalataim mindig mások, van közöttük jó pár, melyek nagyon emlékezetesek. Amit mondhatok, hogy minden országból van néhány emlékezetes találkozásom a közönséggel, mivel hamarosan fellépek Magyarországon, majd ott szeretném elmondani tapasztalatomat eme találkozásról. Én igazán élveztem a fellépéseimet az M47-nél, ez valami egészen speciális volt, a klubtól kezdve a dekoráción keresztül, a hangtechnika és legfőképpen az emberek. Az emberek igazán jókedvűek voltak, frissek, tele energiával, soha nem volt ehhez hasonló tapasztalatom, amit abban az időben tapasztaltam, amikor elkezdem fellépni Magyarországon. Mindenhol szeretek fellépni és minden ország más.


Ez a munka rendkívül időigényes és fárasztó. Hisz egy zene összerakása se két perc, illetve rengeteget kell utaznod a fellépéseid helyszíneire szerte a világon. Természetesen neked is kell a kikapcsolódás. Mik azok az elfoglaltságok, amivel a szabadidődet kitöltöd, ami kikapcsol és feltölt? Illetve a magánéletben is a techno dallamokkal kapcsolódsz ki?

Az utóbbi 5 évben megéreztem az utazással járó stresszt, nem a korom miatt, hanem mert az utazás a munkám része lett és nagyon sok mindenen keresztül kell menni ahhoz, hogy egy másik országba eljuss. Busszal a repülőtérig, zsúfolt reptereken hosszú sorok, goromba utazók és teljesen megtöltött, zsúfolt repülőgépek. Majd a megérkezés procedúrája után néha még autóval el kell jutni egy másik városba, ahol a szállás van, ami remélhetőleg egy jó hotelban van, ahol lehetőség nyílik egy kis pihenésre és egy jó étel elfogyasztására, majd következik a rendezvény, ami újabb stresszel jár, például ha a felszerelés és a hangzás nem megfelelő. Mindezek után, mikor hazaérek az a legutolsó, amit szeretnék, hogy zene után kutassak, de mivel nagyon szeretem a zenét, így mégis találok rá időt. Természetesen adok magamnak időt pihenésre is, ilyenkor szeretem nézni az amerikai TV sorozataimat és egy pár vígjátékot, ami megmosolyogtat és megnevettet. Néha elmegyek egy jó ételt és egy kis bort elfogyasztani és megfeledkezni minden másról. A technón kívül szeretek bármilyen más zenét hallgatni otthon.


Nagyon hosszú ideje a pályán vagy. Ami igazán nagy kihívás, hiszen ehhez szükséges a folyamatos megújulás illetve rengeteg kitartás. Mi ad neked erőt és kitartást? Mi inspirál?

Erőt és kitartást ad nekem a mindennapi élet és a körülöttem lévő emberek. Szeretem megtartani a jó embereket magam körül, azokat az embereket, akik motiválnak, és akiket én is motiválni tudok. Szeretek energiát kapni a barátaimtól, valamint viszonozni ezt nekik a tőlem kapott pozitív energiával. A normális életet szeretem, és hogy a dolgok egyszerűek legyenek körülöttem.


A magyar közönség egyik nagy kedvence vagy. Nem véletlen, hisz mindig nagyon közvetlen vagy és a közönséggel együtt élvezed a partyt. Sajnos az utóbbi időben kevesebbszer léptél fel kis hazánkban. Mi a véleményed a magyar közönségről és a magyar partykultúráról?

Nagyon kedvelem a magyar közönséget, ők mindig is a kedvenceim közé tartoztak, a felém nyújtott és az általam játszott zene iránti támogatásukkal, szeretetükkel és az energiájukkal. Mindig éreztem az erős kapcsolatot velük. Én is voltam anno (annak idején) a DJ pult másik oldalán, buliztam a táncparketten, tehát tudom milyen az, ezért is tudok jó kapcsolatot teremteni a közönséggel. Szomorú, hogy nem igazán léptem fel Magyarországon az elmúlt évben, de tudod, hogy van ez, egy új irányvonal jött be, amire mindenki ráugrott és követni akarta azt, amit más országokban láttak, így én már nem számítottam – ahogy az emberek tekintik – nagy divatnak, ha ha ha ha. Ahogy mondani szoktam, Én nem megyek sehová. Azért csinálom ezt, mert szeretem, ha nem vagyok népszerű és mégis milliókat keresek. Áldott és boldog vagyok, hogy Magyarországra visszajövök, és még egyszer ünnepelhetem és élvezhetem az embereket itt.


Az Apocalypto.fm rádió tagja vagy 1 éve, ahol minden hónap 3. szerdáján 18:00-20:00-ig szórakoztatod a vendégeiddel a hallgatókat. Mondanál nekünk pár szót a rádióról és a rádiós munkádról?

Boldog vagyok, hogy része lehetek a rendezvénynek. Amikor felkértek a bulin való fellépésre, kicsit nyugtalan lettem, mert az emberek rákapcsolódnak a rádióra és lesznek olyanok, akik azt hiszik majd, hogy a bulin is azt játszom majd, amit a rádióban. Én úgy gondolom, hogy a rádió egy olyan lehetőséget ad, ahol más stílusú zenét is játszhatok vagy olyan zenét, ami nem játszható le egy rendezvényen. Amikor én egy bulin fellépek, az csak is arról szól, hogy a közönség jól érezze magát és mindent megadjak, hogy az embereket megmozgassam, mert az emberek azért fizetnek, hogy egy igazán jót szórakozzanak, tehát semmiképpen nem akarok bármiféle, unalmas zenével előállni vagy olyan zenével, amit bárhol és bármikor hallhatnak. Én azt akarom, hogy a közönség és a rajongóim elégedetten és boldogan távozzanak a buliról velem együtt. Számomra a rádió nem arról szól, hogy dörömböljük ki amit lehet, mint egy clubban, hanem én ezt úgy tekintem, hogy amikor hazajössz, élvezd a zenét, amit egyébként nem hallassz amikor egy klubban, vagy egy fesztiválon vagy, de mégis jó zenét hallassz. Igazán élvezem a lehetőséget, hogy vendégekkel és barátokkal együtt szórakoztathatjuk a rádió hallgatóit.


Márciusban az M47 Classic partyn lépsz újra a magyar közönség elé. Mint az köztudott, ez a buli a volt M47 Club Sáránd tiszteletére lesz megtartva. Te is több ízben felléptél a clubban, ahol fergeteges hangulatú bulik kerekedtek. Milyen emlékeid vannak a Clubról és a bulikról, amiken felléptél?

Emlékszem, amikor az emberekkel együtt tomboltam a táncparketten a kora reggeli táncban. Mindenki olyan kedves volt és jól érezte magát. Úgy éreztem, hogy saját magam lehetek, elengedhetem magam, elmélyülten élvezve a partyt. A tulajdonos nagyon kedves volt, s bár nem beszéltünk sokat a nyelvi nehézségek miatt, mégis megtaláltuk az utat az egymással való kommunikációhoz és ez kitűnő volt.


Végezetül mire számíthat a közönség tőled márciusban? Mit üzennél a bulira látogatóknak?

Az emberek nem várhatnak semmi mást csak is energiát. Én mindent beleadok minden egyes fellépésembe és mindig hozok valami speciálisat, és hidd el nekem, valami nagyon különlegessel fogok jönni. Én csak azt szeretném, hogy az emberek nyitottak legyenek és legyenek felkészülve az új emlékekre. Ezt már megtettük a múltban és azok az emlékek elkísérnek minket életünk végéig, de most nézzünk előre és szerezzünk új emlékeket, így a következő néhány évben lesz még több, amiről beszélhetünk, és amit továbbadhatunk az következő generációnak.


Köszönöm szépen a válaszokat és további sok sikert kívánok a pályádon! A közönséggel együtt várjuk márciust és az újabb találkozást!

Nagyon várom a magyar party őrületet! Csúcsok vagytok! Gyertek és legyetek hangosak és láthatóak! Itt az ideje valami újnak még egyszer... Köszönöm és várom a találkozást mindenkivel...