Slam Jr. (Strictly!)

Info

Formáció: Strictly!

Bemutatkozás

Zsankó Péter, azaz közismert nevén, Slam Jr. 1971. július 30.-án született, Szombathelyen.

Gyermekévei a zeneóvodában, majd a zenei általánosban és ezzel párhuzamosan a zeneiskola "B" tagozatán teltek. Hét évesen vett a kezébe először hangszert, csellista nővére hatására a gordonka mellett döntött. Az általános iskola befejezése után felvételi nélkül kerül be a zenei konzervatóriumba, amit folyamatos fülbetegségei miatt kénytelen abbahagyni. A zenétől és a hangszerektől nehezen vett búcsút. Nővére becsempészi egy diszkóba, ahol tudatosul benne a jövő. Ideje korán megfogalmazódott benne a tény, hogy folyamatosan felgyülemlő zenei igényét és alkotói vágyát hol tudja majd kiélni. Ennek fényében az sem meglepő, hogy tizennyolcadik életéve már a dj pult mögött köszön rá. Kezdetben a klasszikus szalagos diszkózást művelte, majd nem sokkal később lecseréli a kazettákat a fekete korongokra. 1992-ben a DMC bajnokság hatodik helyezettje. A DMC után Londonba utazik, hogy zenei repertoárjának alapjait beszerezze. Hazatérte után nem sokkal kikerül Ausztriába, ahol egy klubban még pultos munkát is elvállal, hogy lemezjátszók mögé állhasson. Egy éves ausztriai útjáról hazatérve a Dunántúl legkeresettebb dj-jeként kerül az akkor fénykorát élő Club Speed-be, ahol egy generáció zenei ízlését alapozza meg és egyben országos karrierjét is elindítja. 1997-ben az a megtiszteltetés éri, hogy Magyarországról elsőként játszhat többed magával a Berlini Love Parade-en.

1996 elején megalapítja saját klubestjét, amelynek a Strictly! Night nevet adja. A Strictly Night-ot a legrangosabb hazai klubestként tartják számon, köszönhetően sajátos zenei világának, markáns, külsőségeiben is megnyilvánuló atmoszférájának. Slam Jr. nem elégszik meg a diszkózás nyújtotta örömökkel és a lemeztekergetés mellett produceri munkálatokba kezd. Korai szerzeménye a Searching For Love a Dee Zone Traxx válogatáson jelent meg 1997-ben. Akkortájt több saját felvételt is készített. 2000-ben saját kiadót alapított Strictly Dance néven, ami saját stúdióval is rendelkezik.

Mindezidáig 6 mixlemeze jelent meg: 1998-ban a House Matic Club Hits, 1999-ben a Strictly Trance Symphony, melyet 1999 augusztus 11-én Siófokon a Flörtben, Napfogyatkozáskor vettek fel élőben, és mely albumot beválasztották minden idők Top 10 Trance albumába a világon. 2000-ban az Aquarium jelent meg, 2001-ben a CS XXI., 2002-ben aTűz, 2003 pedig a Sorted c. film zenei aláfestése. 2003-ban új sorozatot indítanak a csapat szerzői munkáiból Strictly Collection néven. Ezt követően jött a Terra lemez, a Sunday To Monday, az Analogism, a Strictly Best Of, majd az XTRA sorozat. Ezek az albumok a következő művészek felszínre kerülését is eredményezték: Blueboy, Stone, Lank, SanFranciscoBeat, Decay (Forteba ), B.Craack, Goyes, Cyrus, Light, Dave Moll (a.k.a. Daveslim).

Ezáltal is lett a Strictly! a mai napig is a minőségi underground zenét képviselő, és meghatározó zenei márkanév.

A vízválasztó 2017. szeptember 12-e volt, amikor is a Strictly! meghívást kapott Ibiza egyik legkultikusabb helyszínére a KM5 Ibizába...

2017. év végétől egy régi ismeretség révén Calzedon Guy producer és dj felszínre kerülését támogatja, melyből egy közös munkakapcsolat és szoros barátság alakult. Ez a kapocs is indította el a Strictly! IBZ nevet és a híres Strictly! brand folytatását...

A magyar dj kultúra és az elektronikus zenei szcéna egyik alapítója, a mai napig a legnépszerűbb lemezlovasok közt tartják számon. Számos kiadvány fűződik a nevéhez, a Strictly! "iskolájából" kikerült új generációs lemezlovasok mára már a dj társadalom megbecsült tagjai.

A világ összes DJ sztárjával játszott már együtt, Danny Tennaglia kivételével. Magyarország összes klubjában megfordult csapatával.

A mai napig 13 kiadványa jelent meg.Ezenkívül rengeteg saját szerzemény és remix látott napvilágot.

Események

Képek

Mixek